DIGITAL TOTAL

Moln- och kapacitetstjänster

Kapacitets- och molntjänster erbjuder företag skalbarhet, flexibilitet och lägre kostnader. Viktiga egenskaper för företag som vill förbli konkurrenskraftiga och hålla jämna steg med kundernas krav. Därtill erbjuder det dig även flexibiliteten att kunna vara kreativ och produktiv var helst du önskar, när helst du vill.

Datacenter – våra anläggningar

Internetports molntjänster levereras från två fysiskt åtskilda serverhallar på 400 respektive 150 kvadratmeter. Datacentrets säkerhet är hög och våra anläggningar är utrustade med avancerade intrångs- och brandskydd. I händelse av strömavbrott kickas ett UPS-system igång med dieselreservkraft med tillhörande klimatanläggning.

Samtliga anslutningar såväl mot Internetports fibernät som andra nationella och lokala fibernät är redundanta och löper fysiskt skilda vägar in i datacentret. Går en anslutning sönder tar nästa vid utan påverkan av vare sig av kapacitet eller tjänst.

Dedikerad server

Är du i behov av en kraftfull separat fysisk server med hög lagringskapacitet? Då kan en egen dedikerad server vara det bästa alternativet. Det innebär att vi installerar en fysisk server åt dig i vårt i vårt eget datacenter. Du betalar endast en fast månadskostnad och behöver aldrig investera i någon utrustning. Vi hanterar hårdvaran och ansvarar för driftsäkerheten. Många kunder kompletterar gärna denna lösning med tjänst för systemförvaltning. (länk till systemförvaltning)

VPS – Virtuell Privat Server

VPS, Virtuell Privat Server är ett driftsäkert och prisvärt alternativ till en dedikerad fysisk server. VPS, är istället en virtuell server i servern som skalbart kan justeras och bli både kraftfullare och snålare beroende på behov.

Internetports VPS-tjänster levereras komplett med internetåtkomst och dagliga backuper vilket tryggar din data i händelse av olycka eller cyberattack. Hos InternetPort har du även möjlighet att förändra antal CPU, centralprocessorer, behandlingsenheter, programminne, RAM samt hårddiskutrymme under drift.