Om oss

Internetport

Internetport är en fullservicepartner som tillhandahåller tjänster för såväl företag som privatpersoner inom bredband, telefoni och IT. Vi erbjuder allt från avancerade helhetslösningar inom IT till enkla färdigpaketerade tjänster. Exempel på lösningar vi tillhandahåller är systemförvaltning, IT-drift, outsoursing, support, IT-konsulttjänster, dedikerade servrar och VPS servrar.

Vi är ett expansivt och snabbfotat företag med engagerade medarbetare och stor kapacitet i form av egna datahallar, gedigen kunskap och lång erfarenhet. Från huvudkontoret i Hudiksvall sköter vi projektledning av större projekt, försäljning, utveckling, drift och kundsupport. Vi har även säljare i Stockholm.

Företaget startade verksamheten år 2008. Våra kunder finns huvudsakligen i Sverige men vi har även internationella kunder.

Varför Internetport?

Internetport ser till att allt inom IT fungerar på ditt företag så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet. Vi hjälper till med allt från bredband och telefoni till avancerade och kundanpassade IT-lösningar som dedikerade servrar, e-handelsplattformar och helhetslösningar för butikskedjor. Om du vill ha en pålitlig, driftsäker och kostnadseffektiv partner – då är vi på Internetport rätt för dig.

Vi har egna datahallar

Vårt datacenter består av två datahallar, en i Hudiksvall och en i Kista utanför Stockholm. Datahallarna är 150 m2 respektive 400 m2 och fullt utrustade för drift av kritiska IT-miljöer. Datahallarna är fullt redundanta och feltoleranta när det gäller kylsystem, strömförsörjning och internetuppkopplingar. Vi är certifierade enligt PCI Data Security Standard (PCI DSS) vilket krävs för att hantera säkra korttransaktioner. Idag hostar vi tusentals fysiska och virtuella servrar.

Vi har 10Gbit bandbredd mot Internet och vår telefoniinfrastruktur används varje dag för att hantera upp emot 12 000 samtal.

Våra medarbetare

Vi på Internetport vore ingenting utan våra medarbetare. Hos oss jobbar erfarna och kompetenta systemutvecklare, systemkonsulter, IT-tekniker och servicedesk medarbetare. Vi jobbar varje dag för att leverera IT-tjänster av hög kvalitet och god service till ett bra pris till våra kunder.

Kundreferenser

Här presenterar vi några av de kunder vi har förtroendet att samarbeta med sedan flera år. De lösningar vi levererar till dem symboliserar vår bredd och kunskap på ett bra sätt tycker vi.

Några av våra leverantörer

Sophos
Microsoft
Lenovo
Huawei
HP
Heads
Grandstream
Gigaset
Dell
3CX