Datacenter

Internetports datacentertjänster levereras från vårt egna datacenter bestående av två fysiskt skilda serverhallar i Hudiksvall.

Datacentret har hög säkerhet och är utrustat med intrångsskydd, brandskydd, UPS-system med dieselreservkraft samt klimatanläggning. Samtliga anslutningar mot såväl Internetports fibernät som andra nationella och lokala fibernät är redundanta och löper fysiskt skilda vägar in i datacentret. Datacentret övervakas av Internetports NOC dygnet runt alla dagar i veckan (24/7).

Då vi har två datahallar på separata platser kan vi erbjuda er säkra tvåhallslösningar som normalt är förunnat storföretagen.

Datacenter

Dedikerad server

Vid behov av kraften från en egen separat server kan en dedikerad server vara det bästa alternativet för dig och ditt företag.

Internetport tillhandahåller en separat fysisk server utifrån dina önskade specifikationer. Servern är placerad i vårt datacenter och förses med ström, kyla och internetaccess. Ni betalar en fast månadskostnad och slipper äga utrustningen. Vi ser till att servern fungerar och hanterar allt som har med hårdvaran att göra. Många kompletterar denna lösning med vår tjänst systemförvaltning för att få en bekymmersfri IT leverans.

Läs mer om dedikerad server

Virtuell Privat Server (VPS)

En Virtuell Privat Server (VPS) är en hostingtjänst som är det bästa alternativet om man söker en prisvärd och driftsäker serverlösning som enkelt kan skalas upp eller ned vid förändrade behov.

Antal CPU Core, RAM och HD utrymme kan enkelt förändras även under drift. Våra VPS tjänster levereras kompletta med Internetaccess samt dagliga backuper för katastrofsäkring.

Läs mer om VPS